מקלחון זכוכית

מקלחון זכוכית

עד לפני זמן לא רב, אנשים נהגו להתאמבט (להתרחץ בעודם ישובים או שכובים באמבטיה) או להתקלח במקלחת שווילון מפריד בין האדם המתקלח לבין שאר חלל האמבטיה. כיום, ישנם מקלחונים בשלל גדלים, צורות, איכויות ושילובים – מקלחון זכוכית או מקלחון פלסטיק, מקלחון בעל דלת אחת או שתי דלתות, מקלחון פינתי או מקלחון חזיתי, מקלחון זכוכית שקופה מול מקלחון זכוכית אטומה ועוד לא מעט ואריאציות, שהמשותף לכולן הוא היותן החלופה הטובה ביותר לאמבטיה (על המקום הרב שהיא תופסת), מצד אחד, ומצד שני, גם מהיבט החיסכון בזמן ובמים – יש למקלחון לא מעט יתרונות על האמבטיה הקלאסית המסורתית.

 

מקלחון זכוכית או מקלחון פלסטיק – מה עדיף?

אחת מהדילמות המהותיות ביותר העומדת בפניכם בעת בחירת המקלחון שלכם, נוגעת לחומר הגלם שממנו עשויים המקלחונים השונים. ההחלטה בין מקלחון זכוכית למקלחון פלסטיק אינה רק עניין של טעם, ולפעמים, היא מתבססת על שיקולים וקריטריונים נוספים, כדוגמת מחיר, בטיחות, נוחות ניקוי ותחזוקת המקלחון ביומיום וכן הלאה. אף כי לכל אחד מאיתנו העדפות שונות, אנשים מסוימים יעדיפו לרכוש מקלחון עשוי פלסטיק, בין אם משיקולי תקציב ובין אם משיקולי בטיחות (במיוחד בבתים בהם ישנם ילדים), ואילו האחרים – יעדיפו לרכוש מקלחון זכוכית, כשהשיקולים העיקריים המנחים אותם הם נוחות תחזוקת המקלחון (לרוב, יהיה קל יותר לנקות מקלחונים העשויים מזכוכית מאשר מקלחונים שדלתותיהם וקירותיהם עשויים פלסטיק) ומראה איכותי ויוקרתי יותר של חדר האמבטיה.

מקלחונים בהתאמה אישית
מקלחונים בהתאמה אישית

הנה מספר דברים שחשוב לדעת על מקלחון זכוכית ומקלחון פלסטיק

בחרתם לרכוש מקלחון זכוכית? חשוב לשים לב ולוודא שהמקלחון אותו בחרתם תואם לדרישותיו של התקן הישראלי הרלוונטי (ת"י 1099). על אף שקיים מגוון דגמים רחב של מקלחונים העשויים מזכוכית, ישנם שני סוגים של זכוכית הנחשבים לתקניים בעת שימוש במקלחון – זכוכית רבודה וזכוכית מחוסמת.

מדוע חשוב לוודא את בטיחות הזכוכית במקלחון? מקלחון שהזכוכית בו הינה זכוכית עמידה העומדת בדרישות התקן מבטיח לכם, כי אם, חו"ח, הזכוכית של המקלחון תתנפץ, רסיסיה ושבריה לא יתפזרו בחלל חדר המקלחת. כך, תוכלו להימנע מחבלות גופניות, חתכים ו / או פציעות שמקורם בזכוכית המנופצת. עובייה של זכוכית המקלחון חייב לעמוד, לפחות, על 8 מ"מ (בלא הפרופיל), אולם במקרים בהם נדרש מקלחון גבוה יותר, עובייה של הזכוכית המרכיבה אותו לא יפחת מ-10 מ"מ, לפחות.

כמה קל לנקות מקלחון זכוכית? תחזוקת מקלחון הזכוכית נחשבת למשימה פשוטה ונוחה לביצוע יותר מזו של מקלחון הפלסטיק. מדפנות ומדלתות הזכוכית של המקלחון קל יותר להסיר שאריות מים, וגם ניקוי האבנית והלכלוך מבוסס על קשת חומרי ניקוי רחבה וגדולה יותר מאלה שמאפשר מקלחון הפלסטיק (בשל היותו של הפלסטיק "רך" וחשוף יותר לשריטות מאשר הזכוכית).

האם השימוש בזכוכית מגביל אותנו, אך ורק, למקלחון שקוף? נהפוך הוא. כיום, ישנם לא מעט סוגי זכוכית שאינם שקופים לגמרי או אטומים לגמרי. כל אותן דוגמאות ועיטורים שנמצאים בין שני "קצוות" אלה, יכולים להתאים בצורה מושלמת לגמרי לעיצוב חדר האמבטיה שלכם, כשהם מוסיפים לו נופך ועיצוב משלהם, ומשתלבים בלוק הכולל שאתם רוצים להשיג.

 

חשוב להדגיש, כי בעוד רכישת מקלחוני פלסטיק יכולה להתבצע כמעט בכל מקום, רכישת מקלחון זכוכית חשוב לה שתתבצע, אך ורק, בחברה המתמחה בתכנון, ייצור ו / או שיווק של מקלחוני זכוכית. לא רק בשל היכולת להתייעץ עם אנשי המקצוע במקום בעת הרכישה, אלא, בעיקר, בשל האספקט הבטיחותי.

מומחים גם בחיפויי מטבח ומקלחונים לבתים. 

לחיוג מהיר אתם מוזמנים להמשיך לגלול למטה 👇 או להשאיר לנו את פרטיכם ונחזור בהקדם!

רוטמן מקלחונים

למגיעים מהאתר יש הטבות מיוחדות!